It's all American
Even een logje over Nieuw-Zeeland in het algemeen. Wat het meest opvalt is dat de mensen hier zo ontzettend vriendelijk zijn, en dat is nog zacht uitgedrukt. Werkelijk iedereen maakt een praatje met je en vraagt hoe het gaat. De buschauffeur, de kassiere, de serveerster, mensen bij je in de lift, echt iedereen. In ons geval volgt dan de vraag waar we heen gaan, hoe lang we al in NZ zijn, hoe we het vinden, en wat we allemaal nog gaan doen. Als vanzelf volgen al dan nog ongevraagde tips over de te volgen route, dingen te doen en dat we echt nog even moeten tanken voor we ..., enz. enz. Maar nooitop een opdringerige manier.
Ook zijn ze hier bijzonder grappig. Zelden heb je een serieus gesprek, meestal zit er wel een kwinkslag in. Voorbeeldje: bij een ijssalon stond boysenberry ijs.
Annemarie: Can you explane me what boysenberry is?
Verkoper: Eh, how can I explane what it is??? Maybe you want to try?
Annemarie: Maybe it helps (ik krijg een likje ijs aangeboden)
Verkoper: Probably not... (inderdaad)
Verkoper: How can I explane it??? (kijkt collega hulpeloos aan) I don't know. I think you have to google it
Verkoper: Man, I feel uneducated, I can't explane what a boysenberry is!
Verkoper: I think I have to google it myself!
NZ is een Engelse kolonie, en dat verwacht je dan ook terug te zien. Niets is minder waar, wij vinden het beide heel Amerikaans. Ik zie een combinatie van de doorsnee huizen in Tampa en de huizen met veranda's van Key west, en Peter ziet Arizona terug. We hebben maar weer een paar foto's bijgevoegd dat is wat duidelijker. Gewone huizen zie je eigenlijk niet, iedereen woont in een vrijstaand houten huis, meestal wit, met horizontale planken. Ook de kenmerkende brievenbussen aan de weg zijn vertegenwoordigd. Kom je een wat grotere plaats binnen dan zijn er de KFC, Mc Donalds, Pizza Hut, Denny's en vele anderen. En zie je er èèn, dan zijn de anderen niet ver weg!
Wat ookAmerikaans is, zijn de vrachtwagens. Van die enorme jongens, MET een neus. En dat terwijl de wegen zeker niet vlak zijn. Wehaddenwel gelezen van te voren, dat je je vergist in de afstanden en dat er voornamelijk 2-baans wegen zijn, en dat is dus echt zo. Om de 30 meter is er weer een bocht en de weg gaat steeds op en neer, het is veel heuvelachtiger dan op de kaart. Dus we zitten wel veel in de auto. En nog steeds die groene weilanden.We zitten inmiddels (5/11) al in Tauranga (dat is niet meer in de noordpunt, maar aan de noordkust van het noordereiland. Nou ja, als je geinteresseerd bent, kijk dan maar gewoon even op de kaart.
Een boysenberry is trouwens een kruising tussen een bosbes en een framboos.
CORRECTIE: het is een kruising tussen een braam en een framboos! Blackberry, raspberry, blackcurrent, wild berry, hou het allemaal maar uit elkaar.