nieuw-zeeland.reismee.nl

Keep left!

Keep left, keep left, keep left, dat echo't de hele tijd in je hoofd als je achter het stuur zit. Whaaah, wat is dat eng om links te rijden! We zijn inmiddels met de huurauto naar het noorden getrokken. Normaal spring ik (Annemarie) wel gemakkelijk ergens in een vreemde auto, maar nu heb ik het toch maar even aan Peter over gelaten (die had in elk geval een beetje ervaring met links rijden). Uiteindelijk heb ik het op de uitgestorven weg naar het noordpuntje toch wel gedaan. Het wijst zich wel, maar alles is zo anders. Tegenliggers komen voor m'n gevoel rakelings langs, kruispunten zitten raar in elkaar, en als je wilt knipperen gaan de ruitenwissers aan (dat zit ook omgekeerd). Ik zie het nog eens verkeerd gaan in een onverwachte situatie. Voorlopig dus maar liever niet. Peter moest alleen even wennen aan de breedte van de auto aan de linkerkant, zodat ik af en toe bijna in de berm belandde!! Maar nu gaat het goed hoor (dit even voor de ouders).

Cape Reinga, was echt een puntje dat vooruit stak. Het uitzicht was dan ook zo'n 260 graden zeeeeeeeeeee, de Tasmaanse Zee links (tussen NZ en Australie) en de Pacifische oceaan rechts. Op de terugweg gingen we sanddune surfen. Whow, dat waren hoge zandduinen. Je kon een slee of een board huren om ervan af te surfen. We hebben beiden gehuurd, maar met het board ging het echt hard! Op zo'n board moest je met je hoofd naar beneden van het duin af. Gillen!! (zie foto's) De schoolklas die daar ook was (schoolreisjes voor de grote zomervakantie) vond het ook stoer, zij suisden met z'n tweeen, drieen of vieren met een board naar beneden.

Het is heel maf je hebt begroeide duinen en zandduinen naast elkaar. Het landschap is hier in het noorden heel vriendelijk. Van die glooiende groen fluwelen heuvels, met af en toe wat bos. En het weer is echt lenteweer, zo'n 18 graden, voor een novemberdag mag je dan toch niet klagen?

Hebben jullie wel eens links gereden, en wat zijn jullie ervaringen daarmee?