nieuw-zeeland.reismee.nl

De jacht is geopend

Ja-a, we zijn op jacht. Tenminste Peter is op jacht. Heel Auckland wordt afgestruind, en Singapore airport ook al, op zoek naar de goedkoopste iPod Touch. We hadden thuis al prijzen opgezocht, en ze zijn hier een stuk goedkoper. Ook de koers van de euro wordt goed in de gaten gehouden, want dan kan het nog weer een paar tientjes schelen. Hoe slechter het gaat met de New Zealand Dollar, hoe beter wat ons betreft! Tussendoor hebben we ook Auckland bekeken met een wandeling uit de Lonely Planet. Het bekendste punt van Auckland is de skytower, en we worden altijd al aangetrokken tot torens, dus ook hier moesten we op. Vanuit de hotelkamer hadden we er al uitzicht op, zie foto. Het is een imposante toren, met 2 levels met uitzicht (o.a. met glazen vloer, brrrrr), een level met een lounge, en een met een restaurant. De lift die je omhoog schiet heeft zelfs een glazen vloer. De Kiwi's zoals de bewoners zichzelf noemen hebben wat met extreme sporten en uitdagingen. Zo is het mogelijk om jezelf van de toren of te laten vallen met een elastiek aan je voeten of een rondje om de toren heen te lopen op een randje van 1 meter breed zonder leuning. Je zit wel aan een lijntje maar dan nog. Geweldig dat uitzicht! Auckland heeft nogal contrasten, van oude gebouwen die de Engelse kolonisten geplaatst hebben, met daarnaast enorme skyscrapers. Vanuit de lucht stellen die echt niets meer voor. Het is maar een smal strookje land, je ziet aan beide kanten het water liggen. Veel van de eilandjes voor Auckland zijn vulkanisch, we hebben er ook een beklommen. Dat was een heel andere kant van Auckland. Wat gaaf was, was dat de lava lang geleden van de vulkaan liep, de buitenkant van de stroom stolde, maar de binnenkant stroomde nog verder. Zo zijn er lavatunnels ontstaan, daar zijn we doorheen gekropen. De zwaveldamp zoals we die op de Teide hadden ontbrak, maar het was wel een mooie vulkaan, met ook een prachtig uitzicht op de eilandjes rondom. Zal ik de beschrijving van de diverse kleuren turqoise blauw van de zee, de zandstranden, de tropische planten en de papegaaitjes maar even achterwege laten? We gaan na Auckland verder trekken naar het noorden, naar de Bay of Islands, en willen het noordelijkste puntje van het eiland gaan bezoeken.

Maareh... nog iemand interesse in een iPod?